Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Szőlőmagpárna

A melegítő szőlőmagpárna

 Ahhoz, hogy az ember kényelmesen és jól érezze magát, szüksége van melegre.  Évszázadok óta kutatjuk annak lehetőségét, hogy a téli időszakban hogyan lehet  a testet és lelket melegítő hőt praktikus formában tárolni. Parázzsal töltött golyók, forró kövek, lábvizek, vagy a legkülönbözőbb anyagokból készített hőtároló üvegek gondoskodtak a meleg kezekről, lábakról és az előmelegített ágyakról. Ezek jótékony hatása azonban orvosi panaszok esetén mint a hőkezelés egyik otthoni formája régóta ismert. A melegítő palackokkal szemben a magpárnák nagy előnye, hogy  a hőt tovább tartják és nem hűlnek ki annyira, mint a folyadékok. Továbbá nincs olyan égési sérülés, mint egy kilöttyenő palacknál. A magpárnák tartalma a legkülönbözőbb lehet, mint pl. gabonafélék, búza, rozs, tönkölybúza, vagy gyümölcsmagok. Az utóbbiaknál a cseresznyemag mellett hőtárolásra kiválóan alkalmas a szőlőmag is. A szőlőmag apró mérete miatt, a zsákocskák könnyebben felveszik a kezelendő testrész formáját. Emiatt jól alkalmazhatók az érzékeny torok- és arcterületeken, továbbá csecsemők és kisgyermekeknél is.

Készítés:

A szőlőmagban rejlő értékes anyagokat az egészségünk és a szépségünk megőrzése érdekében a gyógyászat, a kozmetika és az élelmiszeripar is használja. A szőlőmag kétségtelenül a természet ajándéka, melyet lisztként vagy olajként sütéshez, krémként a bőrünk fiatalságának megőrzésére, tablettaként szív- és érrendszeri problémák kezelésére,  vagy a hidegben szőlőmagpárna formában testünk és lelkünk felmelegítésére is használhatunk. A szőlőmagpárna elkészítéséhez mi a vörös szőlő magjait használjuk fel. A cefreérlelés során azok ugyanis az érlelőkád alján összegyűlnek. A magokat meleg vízzel alaposan kimossuk, majd folyamatos forgatás mellett kiszárítjuk.  Az előkészített szőlőmag súlya töredéke a nedves állapotúénak. Ezután kiválasztunk egy vastagabb anyagot, ami alkalmas lesz a mikrohullámú sütő, a fagyasztóláda és a sütő igénybevételeinek is. Ezeket egységes méretre vágjuk, egy kis nyílást hagyva összevarrjuk, majd egy tölcsérrel betöltjük a körülbelül 700 grammnyi magot és elvarrjuk a nyílást. Az így készített zsákocskák az első pár alkalommal még a vörösbor cefréjét idézik illatukban, a további használat után azonban finom gabonás, friss kenyérillatúvá változik. Hogy a magok ne csúszhassanak össze egy oldara, a legtöbb párnát három kamrára osztjuk fel. A szőlőmagpárnák 100%-ban kézimunkával készülnek és a készítés során nem alkalmazunk vegyszereket!

Hőkezelés:
 
Nyugtató és lazító hatású. A meleg ellazítja az izmokat, javul a szövetek vérellátása, továbbá serkenti az anyagcserét. Izületi fájdalmak, izommerevség, megfázásos betegségek, menstruációs görcsök esetén eredményesen használható a szőlőmagzsákos hőkezelés. Alvási zavarok, feszült lelkiállapot esetén egy meleg, finom illatú szőlőmagzsák nyugtató és lazító hatású. Csecsemőknél és gyermekeknél hasfájás esetén, vagy a kiságy, babakocsi felmelegítésénél is nagy segítég a háztartásban egy szőlőmagpárna.
 
Használatához tegyük be a szőlőmagpárnát 10 percre egy 120 fokos sütőbe, vagy másfél percre 800 W-on a mikrohullámú sütőbe.  A mikrohullámú sütőben való melegítéshez minden esetben olvassuk át a készülékünk leírását. A tűzveszély és az égési sérülések elkerülése érdekében a hőmérsékletet ne állítsuk túl magasra és a magzsákot ne melegítsük hosszabb ideig.
 
Hidegkezelés:
 

 
Ficam és zúzódás kezelésére
A hidegben a bőrben lévő erek összehúzódnak, a bőrünk vérellátása csökken, így a fájdalomérzetünk is kisebb. Rövid ideig tartó hideg inger esetén az izomzat merevsége nő, ha ugyanez az inger hosszabb ideig tart, az izom lazulni kezd. A hideg szőlőmagpárna ficamok és zúzódások esetén éppen ezért kiválóan alkalmazható, ugyanis a duzzanatot  és a fájdalomérzetet csökkenti. Jótékony hatású a fejfájás és a fogfájás enyhítésére, de nagy segítség lehet szemfájdalmak , pl. allergiás betegek esetén a viszkető szemek hűtésére.
 
Hidegkezeléshez a szőlőmagpárnát egy nylonzacskóba helyezve, betesszük a fagyasztóba, vagy a hűtőszekrénybe. Az égési sérülések elkerülése miatt, ügyeljünk arra, hogy a túlhűtött, vagy fagyott állapotban lévő párna ne érintkezzen közvetlenül a bőrfelületünkkel. Ha tehetjük, helyezzünk a hideg magpárna és a hűtendő testrész közé egy törölközőt, vagy valamilyen ruhaanyagot. 
 
Tisztítás és tárolás:
 
A magpárnát hideg és száraz helyen kell tárolni.  Tisztítását kézzel, 30 fokos vízben végezzük, ha szükséges használhatunk kevés mosószert, ezesetben alaposan öblítsük ki. A penészesedés elkerülése érdekében mosás után azonnal szárítsuk ki. Nyáron a szabadban a napon, télen a fűtőtesten hamar megszárad. Az anyag elvékonyodhat és kiszakadhat, ezért ne szárítsuk szárítógépben! Melegítsük fel időközönként a zsákot akkor is, ha hosszabb ideig nem használjuk, ezáltal megvédjük a nem kívánt mikroorganizmusok ellen.
 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, ajánlatunkért írjon e-mail-t a következő címünkre: info@gyuklipince.hu

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 8193 / 3299
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A szőlőmagzsák készítése, felhasználása, jótékony hatásai, tisztítása

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Szőlőmagzsák ajándékba - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | A szőlőmagzsák készítése, felhasználása, jótékony hatásai, tisztítása

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Szőlőmagzsák, melegítő palack, szőlőmag, cefreérlelés, gabonás illat, izületi fájdalmak, menstruációs görcsök, hasfájás, természetes gyógymód, ficam és zúzódások kezelése,

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár