Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Solaris bio 2014 Virgin Vintage

Szakmai eredményeink csúcspontjának számító Solaris bioborunk kapcsán egyre több pozitív visszajelzés erősít meg bennünket abban, hogy jó az irány, amit évekkel ezelőtt választottunk.

A rezisztens szőlőfajtákból készülő borok legnagyobb európai megmérettetésén, a "Piwi Wine Award"-on első alkalommalképviselte hazánkat magyar bor. Nevezetesen egy  Solaris fajtából készült félszáraz desszertbor, ami a balatonfüredi Gyukli Pince címkéjét viselte. A borversenyen indított 234 bor jó szereplésében 111 borász bízott, akik 11 európai országot képviseltek. Az értékelés egy, az erre a borversenyre kidolgozott speciális 100 pontos PAR rendszerben zajlott Dél-Tirolban. A kóstoló komissziókban kizárólag képzett professzionális nemzetközi szakemberek vehettek részt. A borok, amelyek a vegyszermentes gazdálkodás filozófiáját képviselték, három kitüntetésben részesülhettek: Ezüst, Arany, Nagy Arany.

A balatonfüredi Vörösmál-dűlő talaján fejlődött szőlőtőkék vegyszermentes fürtjeiből áldozatos munkával készített bor meggyőzte a bizottságot, ugyanis egyhangúan Nagy Arany minősítésre terjesztették elő. Ilyen magas pontszám esetén kóstolási protokoll szerint egy másik komissziónak is értékelnie kell a bort. Ez a bizottság függetlenül az első eredménytől megerősítette a következőt:

Solaris bio 2014 Virgin Vintage - Gyukli Pince Balatonfüred - Nagy Arany /96 PAR pont/

A világklasszisnak számító kitüntetést, melyet mindössze hét bor tudott elérni, óriási megtiszteltetésnek érezzük. Martin Darting, német származású borszakértő, számos európai Sommelier iskola alapítója, a német kereskedelmi iparkamara borászati docense, a PAR kóstolási rendszer alapítója, okleveles borvizsgáló így értékelte a magyar Solaris-t:

„A bor illatainak elegáns bukéjában megjelenik a virágos természet, a könnyed licsi aromát az érett körte és a finom mentás jegyek teszik változatossá. Meggyőző sűrűségű, mégsem tolakodó textúrájú. Aromájában elegáns, összetett és a fogyasztáskor nagy benyomást keltő bor. Ízeiben a világos dohánylevelek és a lágy repceméz játéka fedezhető fel. Teljes kiőrlésű lisztből készült narancslekváros palacsintát ajánlok hozzá, reszelt fekete csokoládéval és vörös borssal.”

A Balatonfüred-Csopaki borvidék idei borversenyén a szakmai zsűri több száz beérkezett tételt értékelt. 2014-es évjárat érezhetően próbára tette a szőlővel és borral foglalkozó szakembereket.

A Gyukli Pincénél évek óta hangsúlyt fektetünk a szőlőültetvények hosszútávon fenntartható jó egészségügyi állapotának megőrzésére, a termőterülethez illeszkedő fajta gondos megválasztására és a gazdálkodás során kialakuló ökológiai lábnyom csökkentésére. Ennek köszönhetően a verseny legmagasabb pontszámú bora ugyancsak a Solaris bioborunk lett. A nemzetközi porondon is a legmagasabb fokozatot kiérdemelt bor, most a saját hazájában is "Nagy Arany"-nyal bizonyította a vegyszermentes gazdálkodásban rejlő lehetőségeket.

Gazdálkodóként hisszük, hogy a természet tiszta, ezért mind a szőlőben, mind pedig a pincében kemikáliák nélkül asszisztáltunk annak folyamataihoz. A borvidékünk adottságainak és a Solaris szőlőfajtában rejlő potenciálnak páratlan kombinációja született meg ezzel a borral.

A bor jelenleg Budapesten, Szekszárdon és Balatonfüreden kapható. A 600 palack sorszámozott Solaris mindegyike egy apró felelősségvállalás a környezetünk és egészségünk érdekében, melynek kóstolásakor válik egyértelművé, hogy hosszútávon az ökológiai gazdálkodás az egyetlen járható út. 

Bízunk benne, hogy a 90 nap múlva kezdődő Balatonfüredi Borheteken Önnek is lehetősége lesz megkóstolni.

 

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 7566 / 2704
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Bemutatkozik a balatonfüredi Gyukli Pince. Gyukli Gyula balatonfüredi borász weboldala. Pincészet Veszprém megyében

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Solaris bio 2014 Virgin Vintage - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | Bemutatkozik a balatonfüredi Gyukli Pince. Gyukli Gyula balatonfüredi borász weboldala. Pincészet Veszprém megyében

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Ökológia, Biobor, Solaris, Szüztermés, desszertbor, arany, nagy arany, csúcsbor

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár