Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Ottonel Muskotály
  • Ottonel-Muskotály
    Ottonel-Muskotály

Az Ottonel-Muskotály eredete

A muskotály a legősibb szőlőfajták egyike. Az Ottonel-Muskotályt 1552-ben Moreau Robert angers-i kertész állította elő - valószínűleg a saszla és a saumuri muskotály (Muscat de Saumur) fajták keresztezésével. Leginkább Európában, a szőlőtermesztés északi határához közel terjedt el, mert a többi muskotálynál sokkal jobban tűri a hideget. Mivel korábban érik a többi muskotálynál, így az északi területeken kiváló reduktív borok alapja. Közel kétszáz muskotály változatát nemesítették, de minőségi borkészítéshez csak négy-öt változata ismert.

Magyarország borvidékeinek Soprontól a Bükkaljáig terjedő északi láncolata ideális feltételeket kínál termesztéséhez, de ezt nálunk még kevés termelő ismerte fel. Leginkább a Mátraalján és a Balaton környékén gyakori.

A muskotály bor

A közepes méretű zöldes-sárga szőlőszemek rövid méretű henger alakú fürtökön helyezkednek el. Borának színe zöldes-sárga és intenzív, finom illatú. A szőlő gondos tőketerhelése mellett a borban is megtartja a határozott illatokat. Megfelelő klímán, későn szüretelve, figyelemre méltó botrytises borokat előállítanak belőle.

A Muskotály szőlő

A muskotálynak óriási előnye, hogy az intenzív parfümös illatokat a bora is visszadja. Nagyon kedvelt csemegeszőlő, készítenek belőle mazsolát is. A görög Metaxa egyik alkotóeleme és előszeretettel használják pezsgők, habzó-, és gyöngyözőborok összetevőjeként. A gasztronómiában is ismert, fagylaltok, borhabok, parfék, mártások, desszertek, zselék, lekvárok kitűnő alapanyaga.

Ottonel-Muskotály a Gyukli Pincében

A Balaton északi partján korán beérik, pincénkbe szeptember első felében kerül be szőlője feldolgozásra. Nem ritka azonban, hogy már augusztus végén együtt csemegézünk a seregélyekkel a muskotály sorok között. A metszés során figyelni kell arra, hogy ne terheljük meg a tőkét, így kíváló bukéjú reduktív borokat készíthetünk belőle. A csodálatos száraz muskotály mellett előszeretettel kínáljuk a maradékcukrot tartalmazó félédes Ottonel-t is.
 

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 7525 / 2663
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A muskotálynak óriási előnye, hogy az intenzív parfümös illatokat a bora is visszaadja.

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Gyukli Pince Balatonfüred - Ottonel-Muskotály - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | A muskotálynak óriási előnye, hogy az intenzív parfümös illatokat a bora is visszaadja.

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Moreau Robert, saumuri muskotály, intenzív parfümös, kiváló bukéjú, száraz muskotály, reduktív muskotály

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár