Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Olaszrizling
  • Olaszrizling
    Olaszrizling

Az Olaszrizling származása

Neve miatt olasz származásúnak vélnénk, de eredete pontosan nem ismert. Valószínűleg Franciaországból került hozzánk Németországon keresztül az 1800-as évek második felében. Legnagyobb területen Magyarországon fordul elő, de termesztik a szomszédos országokban is (Ausztria, Szlovákia, Románia). A nagy filoxéra járvány által kipusztított szőlők helyére ültették. 

Olaszrizling szőlő és bor

Bogyója kicsi, fürtje tömör, hengeres formájú, vállrészén gyakran mellékfürt található. Borának íze gyakran a keserű mandulára emlékeztet. Enyhe rezeda illatú, savai szelídek, de ennek mértéke a termelőhelytől függ. Az Észak-Dunántúlon Csopakon a leglágyabb, Badacsony és Balatonederics felé savas jellege erősödik és Somlón a legerősebb. Egy helyen belül a hegyek északi részén savasabb, délen lágyabb.

Későn érik, ezért szereti a melegebb helyeket, a déli lejtőket. Október első felében szüretelhető. Termése majdnem állandó minőségű, de a rothadás, a lisztharmat néha eléri.

Elterjedése

Legjobb termőhelyein, a Szent-György hegyen és Csopakon ma már jobb eredményt hoz, mint eredeti hazájában. Széles körben megtaláljuk Ausztriában, főleg Stájerország déli és délkeleti részén, Burgenlandban Welschriesling néven. Weinviertelben habzóbort készítenek belőle. A Fertő tó közelében nemesrothadású desszertbor készül az Olaszrizlingből. Leginkább a Badacsonyi, Csopaki, Egri borvidékeken nyert teret, de Tokaj-hegyalja kivételével az egész ország területén termesztik.

Olaszrizling a Gyukli Pincében

A Gyukli Pince fő fajtája és a Balatonfüred-Csopaki borvidék zászlós bora. A szőlő, eltérő időpontokban szüretelve a legkülönfélébb oldalát mutatja. Az Olaszrizling szőlőfajta számunkra olyan, mint egy mesterien megalkotott hangszer. Megszólaltatásához bár sok gyakorlásra és tapasztalatra van szükség, aki azonban megtanul ezen a megbízható hangszeren zenélni, az el tudja játszani a rizling legkülönfélébb dallamait a szeptemberi romantikus zenétől az októberi popzenén át a novemberi rockoperáig. Ezek a dallamok nemcsak a hétköznapjainkat töltik meg lendülettel, hanem a hozzáértő közönség elismerését is rendre vívják ki.

 

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 7527 / 2665
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Az Olaszrizling a Gyukli Pince fő fajtája és a Balatonfüred-Csopaki borvidék zászlós bora

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Gyukli Pince Balatonfüred - Olaszrizling - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | Az Olaszrizling a Gyukli Pince fő fajtája és a Balatonfüred-Csopaki borvidék zászlós bora

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Olaszrizling, rezeda, Welschriesling, késői szüret, zászlósbor, rizling

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár