Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Kékfrankos Rozé
  • Kékfrankos filigrán rozé
    Kékfrankos filigrán rozé

A Kékfrankos erdete

A mai napig nem sikerült egyértelműen tisztázni a fajta génjeinek hovatartozását. Talán Frankhonból származik, de az osztrák eredet sem kizárt. Némelyek szerint a honfoglaló magyarok hozták magukkal az első tőkéket. Időközben általánosan elterjedt szőlővé vált egész Közép-Európában, főképpen Ausztriában és Németországban, ahol Blaufränkisch-nek vagy Lembergernek hívják, de több mint 40 további névváltozata létezik.

Hazánkban csak az utolsó évtizedekben figyeltek fel a bortermelők arra, hogy Magyarország adottságai különösen kedvezőek a fajta számára. Többek közt Sopronban, Villányban, Szekszárdon és Egerben termesztik, de szinte minden borvidéken megtalálható. A borokon egyértelműen felismerhetők a származási borvidékek eltérő jellegei.

A Kékfrankos szőlő és bor

A közepesen tömött, közepes méretű fürtök közepes méretű bogyókból állnak. Tanninban gazdag, fűszeres karakterű száraz vörösborokat készítenek belőle. A Kékfrankost azonban nemcsak önállóan palackozzák, hanem fő alkotója az egri és a szekszárdi bikavérnek is. Jól termő fajta, szeptemberben szüretelhető és a leszedésével nem kell sietni, mert a vastag héjnak köszönhetően ellenáll a rothadásnak.

Urbán legenda

Sopronban az a monda járja, hogy a Kékfrankos Napóleon hódító seregében szolgáló katonák pénzéről kapta nevét. A jobb borokat a helyi gazdák csak az értékesebb, kék színű, régi francia papírpénzért mérték a katonáknak, a fehér színű, háborús papírpénzért még csak meg sem mutatták. A történet alaptalan, mivel abban az időben Sopronban és környékén főleg fehérborokat készítettek. A Kékfrankos csak a filoxéravész után, a 19. század második felében terjedt el.

Kékfrankos a Gyukli Pincében

A Kékfrankos az egyik legkedveltebb kékszőlő a Balatonfüred-Csopaki borvidéken. Az elmúlt években számos pozitív visszajezés és borversenyen elért kiváló helyezés bizonyította, hogy a fajta Rozékészítésre kiválóan alkalmas. A 2009-és évben a bogyózás utáni gyors léelválasztásnak köszönhetően egy fehérbort (Blanc de Noirs) készítettünk a fajtából. A Kékfrankos fehérbor újdonságunkkal  büszkén álltunk a szakértők és a barátok elé.

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 7528 / 2666
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A Kékfrankos szőlőfajtából tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, fűszeres karakterű vörösborokat készítenek.

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Kékfrankos Rozé - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | A Kékfrankos szőlőfajtából tipikusan savhangsúlyos, gyümölcsös, fűszeres karakterű vörösborokat készítenek.

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Kékfrankos, Blaufränkisch, Sopron, Egeri Bikavér, Blanc de Noirs, gyümölcsös, rosébor

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár