Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Grandioso
  • Cabernet Sauvignon
    Cabernet Sauvignon

A Cabernet Sauvignon eredete

A Cabernet Sauvignon francia eredetű szőlőfajta. Többnyire ezen a néven ismerik és termesztik az egész világon. A fajtát először a múlt század elején írták le Bordeaux környékéről származó tőkék alapján. A közelmúltban osztrák kutatók fényt derítettek arra, hogy e fajta valójában a Cabernet franc és a Sauvignon blanc keresztezéséből származik. Nem véletlen tehát a fajtanévben a szülőkre vonatkozó utalás. Magyarországon már régóta ismerik, de különösen nagy karriert az elmúlt két évtizedben futott be. Elsősorban a Villányi, Szekszárdi, Egri borvidékeken és a Balaton körül termesztik.

 

 

Cabernet Sauvignon szőlő és bor

Közepesen tömött fürtjeit vastag héjú, apró, színanyagban gazdag bogyók alkotják, amelyek szívósan ellenállnak a rothadásnak. Borának sajátos zamata, jól felismerhető karaktere népszerűségének egyik oka. Kellemes fanyarságát gazdag csersavtartalmának köszönheti, amely egyben bársonyos ízérzetet ad borának. Remekül ászkolható fajta. Karakterét a gyümölcsön túl az erjedés, az alkohol és a fa aromái határozzák meg. A szőlő későn virágzik és későn érik. Október elejére éri el a 20 mustfokot, vagy ritkán meghaladja azt.

Cabernet Sauvignon a Gyukli Pincében


A Cabernet Sauvignon szőlőket csakis a teljes fiziológiai érettség állapotában szüretelve dolgozzuk fel. A cefreáztatás után a megnyugodott új bort fahordóban, vagy Barrique hordóban ászkoljuk. A 12-18 hónapos fahordós érlelést követően a bor a palackban éri el a csúcsát. A Gyukli Pincében igyekszünk lekerekedett savakkal rendelkező, nagy karakterű, testes Cabernet Sauvignonokat készíteni. A Grandioso nevet csak a kiemelkedő évjáratok borai kapják meg.

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 7530 / 2668
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A Gyukli pincében igyekszünk lekerekedett savakkal rendelkező, nagy karakterű, testes Cabernet Sauvignonokat készíteni.

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Gyukli Pince Balatonfüred - Cabernet Sauvignon - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | A Gyukli pincében igyekszünk lekerekedett savakkal rendelkező, nagy karakterű, testes Cabernet Sauvignonokat készíteni.

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Bordeaux, bársonyos íz, ászkolható, gyümölcsös, érettség, Barrique, 12-18 hónap érlelés, testes Cabernet, cefreáztatás

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár