Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Balatonfüred - Csopaki borvidék
  • Balatonfüred-Csopaki borvidék
    Balatonfüred-Csopaki borvidék

A Balatonfüred-Csopaki borvidék a Balaton észak-keleti részén terül el. Az Alsóörstől Zánkáig húzódó hegyláncolat lejtői, lankái, a völgyek és medencék oldalai, azaz a "Balatoni Riviéra" tartozik hozzá. Kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes klímaviszonyai ideálisak a szőlőtermesztéshez. Az évi középhőmérséklet eléri a 10-10,5 °C-ot. Tihany körzetében ennél valamivel magasabb. Az évi napfénymennyiség több mint 2000 óra, ezen felül a víztükörről visszaverődő napsugárzás is növeli a környék szőlőinek inszolációját. 

A füredi terület földtani felépítése igen komplex képet mutat. Legidősebb képződménye a fillit-pala. A palára a jellegzetesen vörös, szárazföldi eredetű Balaton-felvidéki homokkő települ, amely kovasavban és vasoxidban gazdag. A Vörösmál-dűlőben lévő ültetvényink talaja ennek a vas-oxidnak köszönheti élénk vörös színét. A Balatonfüredi Olaszrizling szőlősorok alatt az alsó és középső triász változatos karbonátkőzeteit találjuk, amelyeknek mészben gazdag málladéka a vályogos talajt fehérre színezi. Némely borunk jellegzetes, markáns savtartalmát ennek a meszes talajnak köszönheti.

 

A talaj változatos összetételű, javarészt pala, vörös homokkő, bazalt és bazalttufa, pannon agyag, márga és lösz alkotja. Sokan megcsodálják a partvidék Balatonalmádi és Balatonfüred közötti szakaszán felszínre bukkanó vörös homokkövet, melytől a föld szokatlanul vörös színben pompázik. A geológiai ókorból származó, magas vastartalmú homokkő nemcsak a szőlő növekedését segíti elő, hanem növeli annak ellenállóképességét is.

A filoxéravész előtti sokféle szőlőfajtát az 1870-es évektől fokozatosan az Olaszrizling váltotta fel, amely mára elválaszthatatlan a borvidéktől. A vidék fehérszőlő fajtái a Chardonnay, az Ottonel muskotály, a Rajnai rizling, a Müller-Thurgau és a Szürkebarát. A kékszőlők közül főként a Cabernet franc és Cabernet sauvignon, a Kékfrankos, a Merlot és a Zweigelt honos ezen a borvidéken.

Független szakértők véleménye szerint az Olaszrizling ezen a tájon bontakoztatja ki leginkább előnyös tulajdonságait. Visszafogott, de összetett illata, finom és lendületes savai, zamata könnyen felismerhető, sokak számára vonzó, ezért is lett az Olaszrizling a borvidék zászlósbora. Az ínyencek szerint a balatonfüredi rizlingek lágyabbak és teltebbek, a csopakiak könnyedebbek és savban gazdagabbak.
 

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 7558 / 2696
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A Balatonfüred-Csopaki borvidék leírása

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: Balatonfüred-Csopaki borvidék - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | A Balatonfüred-Csopaki borvidék leírása

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Balatonfüred-Csopaki borvidék, csopaki Olaszrizling, északi part, Balatoni Riviéra, talaj, filoxéravész, vörös homokkő, bazalt, lösz

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár