Megnézem!
Bezár!
A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.
.hu .de

A balatonfüredi szőlőmag aranya

Immáron hatodik éve, hogy a balatonfüredi Gyukli Pince elkötelezte magát az egészség és a környezet védelme érdekében. A vegyszermentes szőlőművelés, a segédanyagok nélküli bor és a melegítő szőlőmagpárnák mellett két új termékünkre hívjuk fel a figyelmet.

Mostantól kapható a pincészet kínálatában a hidegen sajtolt 100% szőlőmagolaj és a szőlőmagőrlemény is. A hangsúly ezen termékek esetében is a természetességen és az egészségen van.

Rendeléseiket az info@gyuklipince.hu címen várjuk!

A termékek jótékony hatásairól és felhasználási javaslatairól az alábbi linkekre kattintva olvashat:Borkóstoló Freiburgban

Sok szeretettel várjuk Önt, családját és ismerőseit a 2015. február 7-én, szombaton 16 órai kezdettel megrendezésre kerülő magyar nyelvű borbemutatómra.

Az este folyamán beszélgetünk az ökológiai szőlőgazdálkodásban rejlő perspektívákról, a freiburgi kutatóintézet feladatairól, a szőlőfajták nemesítésének csodálatos világáról, valamint a jégbor és a csúcskategóriájú desszertborok készítésének titkairól. Párhuzamot vonunk a magyar és a német borvidékek között, valamint a két ország új előállítású szőlőfajtáiról is szót ejtünk. Tovább--->>>

Év végi híradó

Kedves Barátaink!


Az év vége felé számtalan pozitív impulzus ér bennünket. Az országkóstolón nyert három csillagos magyar borkiválóságunk a Cserszegi Fűszeres után, az első bio borunk a Solaris egy nemzetközi megmérettetésen nyert nagy aranyat. A borkóstolókon és borszemináriumokon új tematikával mutattuk be az érdeklődőknek és a szakmai közönségnek az ökológiai szőlőművelésben és a vörös borokban található egészségvédő rezveratrol szerepét. Bízunk benne, hogy a következő esztendő tovább motivál bennünket, hogy folytassuk az utat, melyen elindultunk. Tovább--->

‹«   «   1   2   3   4   5   6   »   »›

Wedding Photography
Balatonfüred és Környéke Borút Egyesület
Balatonvin Borlovagrend Egyesület
Karolina Kávéház és Koktélbár
Gyukli Pince Balatonfüred
Balatonfüred Város Honlapja

 


Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

A Borász

Gyukli Gyula

Balatonfüredi szakmai tanulmányai után neves éttermek konyháján gyakorolta a szakácsmesterséget. A budapesti Duna Intercontinental, a drezdai Zwinger étterem, a balatonfüredi Arany Csillag és a Hotel Marina szakmai karrierjében egyaránt fontos állomások voltak, ahol többek között a prominens vendégek egyedi kívánságait teljesítette.

Az akkoriban MGTSZ-nek hívott, mai szentantalfai pinceszövetkezet tagjaként kapott kis szőlőterület keltette fel érdeklődését a borászat iránt, és végső soron ez lett a Gyukli-Pince bölcsője is. Az elmúlt közel három évtizedben Gyukli Gyula életútja teljes mértékben ebbe az irányba terelődött. Nemcsak a balatonfüredi borút és borlovagrend oszlopos tagjává vált, hanem hobbiként aktív zsűritagja számos gasztronómiai rendezvénynek és szorgos támogatója a városi sportéletnek is. Határozott elképzelései, fiatalos életöröme nagy humorérzékkel párosul.

 

Gyukli Krisztián

1977-ben született Sümegen, az általános iskolát Balatonfüreden végezte. Az újrainduló Pápai Református Gimnázium első évfolyamának diákja érettségi után a mai veszprémi Pannon Egyetemen szerzett marketing- és reklámmenedzser végzettséget. A szőlővel édesapja révén gyerekkorában találkozott, a tőkék művelése és a borkészítés varázsa már akkoriban lenyűgözte. A pinceépítés, a szőlőtelepítés, a szüreti mulatságok, a borkóstolók meghatározó élmények voltak számára.

A szakmai élet első lépéseként a balatonfüredi Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakközépiskolában mind a szőlőtermelő, mind a borász szakképesítést kiváló eredménnyel zárta. Tanulmányai befejeztével először a pénzügyi szférában, majd a kereskedelemben tevékenykedett. A 2005-ös év kihívása egy pillanat alatt újra a szőlészet felé fordította figyelmét. Egy nemzetközileg elismert intézmény, a németországi Freiburgi Állami Szőlészeti- és Borászati Kutatóintézet új szakmai perspektívákat tárt fel előtte. A növényvédelem, a szőlőnemesítés, a kísérleti tanpince, a borkémia, a bormarketing vagy a talajtan csak egy-egy állomásai azoknak a tudományáganak, melyeknek legmodernebb kutatása mindennapi rutinná váltak számára. 2012-es évben okleveles borvizsgálói vizsgát tett. A saját koncepciójú borszemináriumai során mind magyar, mind németországban népszerűsíti a gombás betegségeknek ellenálló szőlőfajták elterjedését és a környezettudatos ökológiai szőlőművelés előnyeit.

 

ifj. Gyukli Gyula

1982. október 26-án születtem. Általános iskolai és gimnáziumi tanulmányaim Balatonfüredhez kötődnek. 2004-ben édesapámmal és bátyámmal együtt sikeresen elvégeztük a Széchenyi Ferenc Kertészeti Szakközépiskola szőlész-borász tanfolyamát. 2006. októbere óta pedig a freiburgi állami szőlészeti és borászati kutatóintézetnél dolgozom.

Életemet gyermekkorom óta végigkíséri a sport szeretete. Édesanyám elmesélése szerint már focilabdával a kezemben jöttem a világra. A füredi kis- és nagypályás focinak serdülőkorom óta aktív részese voltam.
A fotózással 2004-ben ismerkedtem meg először, azóta azonban egyre nagyobb szerepet tölt be az életemben. Az utóbbi években lehetőségem volt 2 kiállítást is megrendezni Németországban. A hobbinak indult időtöltés mára már olyannyira kinőtte magát, hogy 2011. márciusában megalapítottam önálló vállalkozásomat. Néhány felvételt ide kattintva tekinthetnek meg.

A Gyukli Pince weboldalán található képeimhez minden idelátogatónak kellemes időtöltést kívánok!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A statisztikai adatok szerint honlapunkat leggyakrabban a következő kifejezésekkel találják meg:

balatonfüredi pincészet, pincészet balatonfüreden, Gyukli Gyula borász, füredi borászat, balatonfüredi borok, balatonfüredi boros pince, Gyukli pince füreden, Balatonfüredi Gyukli pince, Balatonfüred-Csopaki borvidék, Balatonfüredi Solaris, Balatonfüredi Olaszrizling, Óbudavári Juhfark

 

Impresszum | | | Tartalom: *Gyukli Pince* 1983 - 2017 | Klikk: 8202 / 3308
Gyukli Gyula borász | Balatonfüred | Gyukli Pincészet Veszprém megyében Balatonfüreden
2011. július 25.


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

A Gyukli Pince borászainak története

Tulajdonos: Gyukli Gyula borász

Kapcsolat: Balatonfüred

Címsorszöveg: A Gyukli Pince borászai - | Gyukli Pince Balatonfüred - balatonfüredi pincészet - balatonfüredi borok | A Gyukli Pince borászainak története

Szlogen: A Gyukli-Pince a világfajták mellett hangsúlyt fektet a magyar fajtákból készülő borokra is. 2010-es kísérleti telepítéseinkkel új fajtákat, szőlő és talajművelési módokat tervezünk megvalósítani.

Linkfelhő: Gyukli Gyula, Gyukli Krisztián, ifj Gyukli Gyula, borlovagrend, Pápai Református Gimnázium, Széchenyi Ferend Kertészeti Szakközépiskola, Freiburgi Kutatóintézet, fotózás

Készült: 2011. július 25.

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár